Houtrot reparatie Houtrot reparatie dak Houtrot reparatie puntdak

Houtrot reparatie

Houtrot is een veelvoorkomend probleem, zeker bij ‘oudere’ en monumentale panden.  Houttor repareren is een vervelende en vaak tijdrovende klus. Of het nu gaat om een kozijn, deur of de fundering van uw vloer Timmer- & Onderhoudsbedrijf G. Bos repareert het graag voor u. Samen met een team vakmensen is geen uitdaging te groot. Daarbij maakt Timmer- & Onderhoudsbedrijf  Bos alleen gebruik van de beste materialen om het houtrot te repareren.

Wanneer ontstaat houtrot?

Houtrot ontstaat als hout niet goed beschermd wordt tegen vocht. Dit kan bijvoorbeeld wanneer uw laklaag op de kozijnen poreus wordt en geen bescherming meer biedt tegen de elementen. In het hout vormt zich dan een schimmel, waardoor het hout begint te rotten. Het vervelende is dat wanneer u te lang wacht met repareren van houtrot, het hout te veel gaat rotten en repareren geen optie meer is.  

De sanering

Eerst wordt er bij u thuis geïnventariseerd wat er zoal gesaneerd moet worden. In sommige gevallen is het raadzaam om extra werkzaamheden uit te voeren. Denk bijvoorbeeld bij de reparatie van een kozijn ook aan het glas. Soms moet het glas verwijderd worden en later weer terug worden geplaatst. Indien nodig plaatsen wij in overleg dubbel glas naar wens. U zal een eerlijk en betrouwbaar advies krijgen met een passende en scherpe offerte. Wanneer Timmer- & Onderhoudsbedrijf G. Bos de reparatie voor u mag uitvoeren, bent u verzekerd van een kwalitatief goed eindresultaat. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid in de bouw wordt steeds belangrijker. Materialen moeten langer mee kunnen gaan. Ook kan u uw bestaande woning verduurzamen. Denk hierbij aan betere isolatie, dubbel glas plaatsen of uw CV vervangen. Daarnaast gelooft Timmer- & Onderhoudsbedrijf G. Bos ook in bestaande producten hergebruiken. Waarom vervangen als het gerepareerd kan worden. Vaak is dit een duurzame oplossing en veelal goedkoper!   

Heeft u vragen over het repareren van houtrot of wilt u een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact op en wij komen zo snel mogelijk bij u erop terug.