Restauratie appartement Dakgoot en gevelrestauratie Houtrot reparatie dakgoot Restauratie dak Restauratie dak

Restauratie

Restaureren is een vak apart.  Restauratie vindt voornamelijk plaats bij monumentale woningen, kerken, molens , fabrieken, pakhuizen en kastelen. Het verschil tussen een restauratie en een renovatie is dan ook groot! Bij een restauratie gaat het erom dat het pand in de originele staat wordt teruggebracht, iets wat veelal gepaard gaat met regels en wetgeving.

Om de restauratie zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, is vakbekwaamheid nodig en wordt er gebruik gemaakt van ambachtelijk gereedschap. Timmer- & Onderhoudsbedrijf G. Bos werkt al jarenlang samen met een een hecht team van vakmensen die betrouwbaar zijn en vakwerk afleveren.

Monumentaal pand

Eén van de meest voorkomende restauraties is die van een monumentaal pand/woning. Vaak zitten er diverse technische aspecten aan de restauratie van dit soort panden/woningen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan alle mooie details die behouden moeten blijven of moeten worden teruggebracht in originele staat. 

Maar er zijn ook duidelijke regels voor het restaureren van een monumentaal pand. 

Per gemeente kunnen de regels verschillen, wat het geheel complexer maakt. Kortom, een lastige en tijdrovende klus om dit allemaal alleen op te pakken. Timmer- & Onderhoudsbedrijf G. Bos helpt en adviseert u hierin. Zo zoekt Timmer- & Onderhoudsbedrijf G. Bos de juiste onderaannemer voor bij de klus en zorgt ervoor dat afspraken worden nagekomen. 

Tevens zoekt Timmer & Onderhoudsbedrijf G. Bos samen met u uit welke regels de betreffende gemeente/monumentenzorg stelt aan de restauratie. 

Zakelijke restauratie 

Timmer- & Onderhoudsbedrijf G. Bos werkt ook voor de zakelijke vastgoedeigenaar. Dus bent u in het bezit van een monumentaal bedrijfspand of verhuurt u panden die gerestaureerd dienen te worden? Dan bent u bij Timmer- & Onderhoudsbedrijf G. Bos aan het juiste adres. 

Contact

Benieuwd wat Timmer en Onderhoudsbedrijf G. Bos voor uw restauratie kan betekenen? Neem dan gerust contact op en wij komen er zo snel als mogelijk bij u op terug.